Shepherd Pie met een Mexicaanse twist

Shepherd Pie met een Mexicaanse twist

Een originele Shepherd Pie is natuurlijk hartstikke leuk om te maken. Maar soms is het ook leuk om er een twist aan te geven. Dit is een recept om een leuke twist en een nieuwe variant op de Shepherd Pie. Met onze Mexicaanse Shepherd Pie breng je nog meer pit in het gerecht. Natuurlijk weten de Mexicanen wel hoe je een gerecht pittiger kan maken en dit doen ze uitstekend met dit recept.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 675 kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 50 gram blok cheddar kaas
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje taco kruiden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • pittige olijfolie (met peper)
  • 150 gram maiskorrels
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper & zout

Bereiding

1. Snij de aardappels, paprika en ui in blokjes. Zet een pan met warm water op en doe hier een beetje zout in. Doe de aardappels in de pan en kook ze tot ze gaar zijn.
2. Giet de aardappels af en doe ze in een schaal met 100 ml melk. Stamp de aardappels tot je een fijne aardappelpuree krijgt. Is de aardappelpuree niet fijn genoeg? Dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Doe een beetje pittige olijfolie in een hapjespan. Bak hierin heel even de uien glazig. Voeg hier met en knoflookpers knoflook aan toe. Bak dit 30 seconden mee en voeg nu de gehakt toe. Bak het gehakt even rul tot het gaar is.
5. Voeg nu de paprika toe en bak dit heel even een paar minuten mee. Neem twee eetlepels tomatenpuree en bak dit een minuutje mee.
6. Voeg nu het zakje tacokruiden, tomatenblokjes toe. Meng het goed door elkaar en laat het heel even pruttelen. Voeg nu de maiskorrels en peper en zout toe en roer het heel even door.
7. Pak een ovenschaal en vet deze in met wat boter. Leg een laag aardappelpuree van 1 cm op de bodem van de schaal. Doe hier bovenop het gehaktmengsel. Sluit het gehaktmengsel af met de rest van de aardappelpuree. Dit mag een best dikke laag zijn.
8. Rasp ongeveer 50 gram cheddarkaas en verdeel dit op het dak van je Shepherd Pie.
9. Doe de ovenschaal 25 minuten in de oven tot je een krokant dakje hebt en tast toe!

Tip: Eet je dit recept met kinderen en is peper olijfolie te pittig? Je kan de olijfolie vervangen voor gewone olijfolie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Shepherd Pie met een Mexicaanse twist
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *