Zo maak je een lekkere pie met kwaliteitsvlees

Een koude herfstdag is hét moment om eens uitgebreid in de keuken te gaan staan. Zo kun je een Engelse pie maken met vlees erin verwerkt. Jouw keuken zal gegarandeerd heerlijk gaan ruiken: dat belooft veel goeds wat betreft de smaak van de pie. Wat zo’n pie precies is en hoe je ‘m kunt maken, lees je hieronder.

Wat is een Engelse pie?

Een Engelse pie is een taart gemaakt van bladerdeeg, waarbij vlees en jus vaak de hoofdrol spelen. De boven- en onderkant van de taart zijn gemaakt van bladerdeeg waardoor je een knapperige taart krijgt. Een Engelse pie is vaak hartig, maar kan ook worden gevuld met zoete ingrediënten. Helaas wordt de Engelse pie door Nederlanders vaak overgeslagen als maaltijd, zonde! Dat is al een reden genoeg om eens zelf een pie te maken en jouw kookskills te ontdekken.

Dit heb je nodig voor de Engelse pie

Wanneer je een Engelse pie met kwaliteitsvlees wil maken, kun je denken aan vleespakketten. Hierbij krijg je een pakket met vlees dat je deels kunt gebruiken voor de pie, maar ook kunt gebruiken voor dagelijks gebruik. Doe dit vlees in de vriezer en je kunt lang genieten van vers vlees, zonder dat je voedsel verspilt. Ook wel een fijn idee. Gebruik voor de Engelse pie bijvoorbeeld de black angus USA, een heerlijk mals stukje vlees. 

Naast vlees is het natuurlijk ook belangrijk om bloem, boter en een ei in huis te halen voor de bodem. Daarnaast ben je vrij om ingrediënten toe te voegen wat je zelf wil. Zo kun je een saus maken op basis van bouillon, wijn, bier of melk. Kies ook voor groenten zoals champignons en ui, en voeg ook wat kruiden toe zoals rozemarijn en peterselie. Dat wordt smullen! Denk overigens ook aan een geschikte ovenschaal of een muffinvorm.

Zo maak je een Engelse pie met vlees

De eerste stap is om het bladerdeeg te maken. Meng de bloem en boter door elkaar. Voeg vervolgens wat water toe en maak een bal van het deeg. Rol het vervolgens uit tot een plat geheel. Laat dit ongeveer veertig minuten in de koelkast liggen. 

Nu is het tijd voor de vulling. Pak het vlees en bak het in de pan. Wanneer het vlees klaar is, haal je het uit de pan. Gebruik dezelfde pan voor de groenten, de kruiden en voeg hieraan ook de vloeistof zoals bouillon toe. Roer door totdat het wat dikker begint te worden. Vervolgens kun je de oven voorverwarmen en het bladerdeeg uitrollen over de ovenschaal. Leg hier bovenop de vulling en dek het af met de rest van het bladerdeeg.