Vegetarische Shepherd’s Pie

Vegetarische Shepherd’s Pie

Een dagje zonder vlees is helemaal niet erg en zelfs goed voor je. Een recept die je prima zonder vlees kan maken is een Shepherd Pie. Normaal gesproken is de Shepherd Pie niet één van de meest gezonde recepten uit de Britse keuken. Door een vegetarische Shepherd Pie te maken kan je flink wat calorieën besparen. Gemiddeld ben je zo’n 500 calorieën per stukje kwijt met de vegetarische Shepherd pie. Als je de aardappelpuree zelf maakt kan je zelfs nog wat calorieën besparen door minder aardappels en room te gebruiken. Je kan zo een heerlijke ovenschotel klaarmaken en genieten van vegetarisch eten. Je zal merken dat je eigenlijk geen vlees mist met onze vegetarische Shepherd pie. Geniet zo extra van en echte stoofschotel voor vegetariërs.

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 2 preien
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 400 gram bruine linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 450 gram verse aardappelpuree
  • 75 gram jong belegen geraspte kaas

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden terwijl je de ingrediënten klein snijdt.
2. Verhit een klein beetje olijfolie in de pan. Voeg de knoflook, winterpeen en de tijm toe aan de pan en bak dit voor 6 minuten. Na 6 minuten voeg je de prei toe en dit bak je voor 1 minuut.
3. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de linzen en tomatenblokjes toe. Laat dit heel even op het vuur staan en voeg voor smaak wat peper en zout toe.
4. Pak de kant-en-klare aardappelpuree of ga nog zelf aan de slag met aardappelpuree. Je kan aardappelpuree maken met 675 gram gekookte aardappels en een scheutje room. Dit stamp je fijn net zolang tot je een zachte aardappelpuree krijgt. Is je aardappelpuree niet fijn genoeg? Dan kan je nog wat room toevoegen.
5. Vet de ovenschotel in met een beetje olijfolie. Vergeet ook niet de zijkanten in te vetten.
6. Doe de inhoud van de Shepherd Pie in de ovenschotel. Dek het gerecht af met een laag aardappelpuree. Over de laag aardappelpuree doet u nog wat geraspte kaas. Als u het gerecht echt vega wilt maken, dan kan u voor broodkruimels kiezen in plaats van kaas.
7. Doe de ovenschaal 25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de aardappelpuree een krokant korstje krijgt. De ovenschotel is nu klaar om van te smullen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische Shepherd's Pie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *