Shepherd’s Pie Recept

Shepherd Pie

Shepherd Pie is een heerlijk recept om tijdens de koude dagen van het jaar klaar te maken. Het is een ovenschotel om jezelf lekker mee op te warmen. Daarbij worden er veel kruiden gebruikt, waardoor het absoluut geen saai gerecht is om te eten. Het voordeel van de Shepherd Pie is dat je hem van te voren klaar kan maken. Als je s’avonds van het werk thuiskomt kan je hem direct de oven in schuiven en wachten tot de bovenkant lekker krokant is. Deze variant van de Shepherd Pie is gemaakt met rundergehakt in plaats van lamsgehakt. Wil je echt een originele Shepherd Pie maken? Dan kan je dit ingrediënt natuurlijk vervangen voor lamsgehakt.

 

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • zout & paper
  • 7 eetlepels panko
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1250 gram aardappels
  • 4 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels panko
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eidooiers
  • 100 ml warme melk

Bereiding

  1. Snij de aardappels klein en kook ze in warm water tot ze gaar zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Pak een grote pan om de inhoud van je Shepherd Pie in te bereiden en doe hier boter in.
  4. Snipper de ui en bak deze glazig. Voeg daarna de gehakt toe en bak deze rul. Snij ondertussen de groentes en voeg deze toe als de gehakt gaar is. Bak de groentes 10 minuten mee.
  5. Voeg nu de kruiden toe. Bak dit heel even mee en voeg vervolgens de tomatenpuree, worchestersaus toe. Meng alles goed door elkaar en laat het even intrekken.
  6. Vet de ovenschaal in en leg de 7 eetlepels panko op de bodem van de pan. Zorg er ook voor dat er wat panko aan de zijkant zit. Je zorgt zo voor een knapperig korstje.
  7. Stamp de aardappels fijn en voeg hier de eidooiers, boter, 3 eetlepels panko, mosterd, 100 gram geraspte kaas en warme melk aan toe. Je krijgt nu een fijne aardappelpuree.
  8. Leg een laag van 1 cm aardappelpuree op de bodem van de ovenschotel. Zorg ook voor een rand aardappelpuree aan de zijkant.
  9. Voeg de inhoud van de Shepherd pie toe en dek deze af met een laag aardappelpuree. De panko die nog overgebleven is strooi je op de bovenkant.
  10. Bak de Shepherd Pie 20 minuten en voeg nu de 100 gram overgebleven geraspte kaas toe. Bak de taart nog 10 minuten af en hij is klaar.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Shepherd's Pie Recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *