Shepherd Pie met zoete aardappel

Shepherd Pie met zoete aardappel

De basis van een Shepherd Pie bestaat natuurlijk uit aardappels. Ondanks dat je kan variëren met de vulling blijft de basis uit aardappelpuree bestaan. Een leuke manier om toch te variëren met het originele recept is door zoete aardappel te gebruiken. Zoete aardappel geeft echt een compleet andere smaakbeleving aan het gerecht. Dit maakt het extra leuk om het eens uit te proberen. Je vindt hier een Shepherd pie recept met zoete aardappel.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 250 gram gehakt (rund of lam)
  • 250 gram wortels
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 handje ongezouten walnoten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de zoete aardappels in grove stukken. Zet een pan met warm water en een eetlepel zout op en doe hier de aardappels in.
2. Kook de aardappels tot deze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 11 minuten. Test dit door er even met een vork in te prikken.
3. Ondertussen kan je de groenten schoonmaken en in kleine stukken snijden. Snipper de ui en snij de champignons en wortel in schijfjes.
4. Doe iets olijfolie in een ruime pan en laat deze even warm worden. Fruit hierin de ui met de tijm. Voeg nu de gehakt bij en bak deze rul en gaar.
5. Voeg nu de groentes toe. Bak de groentes ongeveer 8 minuten mee.
6. Voeg nu een eetlepel tomatenpuree mee en bak dit een minuutje mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout of wat extra tijm. Proef gerust het mengsel om te kijken of het op smaak is.
7. Giet de zoete aardappels af en doe ze in een schaal. Stamp ze fijn tot een puree en voeg er peper en zout aan toe. Eventueel kan je een scheutje melk toevoegen om de aardappelpuree extra smeuïg te krijgen.
8. Pak een ovenschaal en vet deze in. Verdeel hier een laag van 1 cm aardappelpuree overheen. Doe hier het gehaktmengsel op en voeg de overige aardappelpuree toe.
9. Hak de walnoten even grof en verdeel dit over de bovenkant van de aardappelpuree.
10. Bak de ovenschotel af in zo’n 25 minuten.

Wil je een snel gerecht uit je werk? Je kan de Shepherd Pie eventueel twee dagen van te voren maken en bewaren in de koelkast. Je hoeft hem dan alleen nog op te warmen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Shepherd Pie met zoete aardappel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *