Wat zorgt ervoor dat je gokverslaafd wordt?

Wat maakt gokken verslavend? Bij een gokverslaving gaat men ervan uit dat er geen één duidelijke oorzaak is. Er spelen namelijk verschillende factoren een rol. Een gokverslaving ontstaat door een combinatie van. Zo kunnen de omgeving, persoonlijke eigenschappen, beschikbaarheid, maatschappelijke factoren en kenmerken van het spel van invloed zijn. 

De persoonlijke eigenschappen die van invloed kunnen zijn op een gokverslaving


Er zijn persoonlijke eigenschappen bij mensen die gokverslaving in de hand kunnen werken. Zo kun je bij persoonlijke eigenschappen denken aan het geloof in winstkansen. Wint iemand in het begin van het spelen bij een Online Casino met iDEAL een groot bedrag dan zijn zij vaak overtuigd van de voordelen van het spel. Of gokkers kunnen slecht omgaan met de spanning van het alledaagse. Door het gokken verdwijnen de vervelende gedachten. Ook kunnen online gokkers in magie gaan geloven. Dat ze na een paar keer winnen gaan denken dat het niet meer toeval kan zijn.

De eigenschap van het spel die een gokverslaving kunnen beïnvloeden


Er zijn een aantal eigenschappen van het kansspel die gokverslaving in de hand werken. Zo is een belangrijke factor hoe lang het spel duurt. Hoe korter de tijd is tussen het inzetten en de uitkomst, hoe groter de neiging wordt om opnieuw in te zetten. Ook kan de opbouw van het online spel van invloed zijn op een gokverslaving. Iemand die soms heel veel wint, soms een klein beetje of een tijdje helemaal niets blijf langer doorspelen. De verliezen lopen langzamerhand op, terwijl de winst op ieder moment mogelijk kan komen. En het is zo dat gedrag dat beloond wordt moeilijk is af te leren.

Factoren in de directe omgeving die in gokverslaving in de hand werken

Er zijn diverse factoren buiten de persoon zelf die voor een gokverslaving kunnen zorgen. Zo is het van belang in wat voor soort familie de persoon opgroeit en wat voor vrienden hij of zij heeft. Ook maatschappelijke factoren kunnen van invloed zijn om een gokverslaving te krijgen. Vooral vrienden hebben een sterke invloed om een gokverslaving in de hand te werken. Zeker als je jong bent is dit het geval. Voor jongeren is het namelijk van belang hoe hun vrienden over gokken denken. Zo ontnemen namelijk van vrienden normen en waarden. Vaak is het zo dat jongeren voor het eerst in aanraking komen met gokspellen in het bijzijn van vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.